• Saku Läte kohvijutud

    17. juuli 2017

    Kohvist räägib meie kohvikategooria juht Melanie. Melanie vastab mõnele huvitavale küsimusele ja loodame, et saate kasvõi ühe uue fakti teada kohvi kohta või seda ametit puudutava töökoha kohta.

    Milline on sinu lemmik Saku Läte kohviuba ja miks?

    Poliitiliselt korrektne oleks vist öelda, et kõik on lemmikud. Tegelikult meeldib mulle kõige enam Saku Läte Classic, tema 5 % robusta uba ning 95 % Lõuna-Ameerika sh Guatemala araabika kohviubade segu mõjuvad koos minu meelest täpselt selliselt nagu üks hea kohvi maitsema peab. Pisut teravust robusta oa näol teeb maitse mõnusalt kohviseks.

    Meie oad on kõik tegelikult üpriski erineva maitsega, mõte on selles, et kõik kliendid leiaksid enda maitsele sobivaima.

    Mis on kohvikategooria juhi ametikohal kõige põnevam?

    Töö on hästi mitmekesine, hallatav ala on seinast seina, seega igav ei ole kunagi. Põnevaks võib lugeda mitmeid asju, kohv kui tooraine on iseenesest juba hästi huvitav. Kohvialaste teadmiste edasi andmine on alati põnev, vahetu tagasiside ja reaktsioonid, üllatunud pilgud- need on ägedad. Mulle meeldib rõõmsaid nägusid näha ja rõõmuhõiskeid kuulda, kui mõni tehing kliendiga on õnnestunud. See tähendab minu jaoks, et klient on rahul, meie oleme rahul ja töö on hästi tehtud. Natukene selline positiivse emotsiooni inimene olen ehk naudin enim neid hetki kus saab emotsiooni luua, näha ja tunnetada. Kokkvõtteks võib öelda, et suures pildis on kõige põnevam olnud Saku Läte kohvikategooria areng ja edasiminekud.

    Mis määrab kohvioa kvaliteeti?

    Mõjutavaid tegureid on hästi palju. Kliima, kohvipuu kasvukoht sh puhtus ja üldiselt võib öelda, et tootmisprotsessi kvaliteet.

    Kas Arabica tähendab automaatselt kvaliteetuba?

    Ei tähenda. Arabica on mahedama maitsega ja see inimestele meeldib. Arabica kohvipuud on raskem kasvatada, taim on vastuvõtlikum haigustele ning on kapriissem kui Robusta kohvipuu, ka sealt tuleb põhjus miks Araabikat hinnatakse rohkem, aga see ei pruugi veel tähendada, et ta on parem kui Robusta uba. Oa kvaliteedi määravad ikkagi juba eelmises küsimuses mainitud tegurid.

    Kas arusaam inimeste seas, et Robusta kohviuba on halvem kui Arabica vastab tõele? EI (märkus: loe eelmist punkti).

    Nimeta mõni tore fakt Dilmahi tee kohta või tee kohta üleüldiselt?

    Kas teadsite, et must ja roheline tee tuleb samast taimest, tootmisprotsess on lihtsalt erinev?

     

    Saku Läte kohviubadega saate tutvuda meie tellimiskeskusest või kohvilehelt
    http://sakulate.ee/espressomasinate-rent-ja-kohv/

     

    Melanie
    Joogivesi, mis hoolib.
    Saku Läte